cattery@german-rex.nl
Home
German Rex
Onze poezen
Onze katers
Kittens
Geschiedenis
Outcross
Rasstandaard
Foto album
Outcross is het tegenovergestelde van inteelt. Het kan betekenen dat je twee katten van hetzelfde ras, maar van verschillende bloedlijnen aan elkaar paart.

De German Rex is een klein ras waar niet veel verschillende bloedlijnen zijn. Zo'n twaalf jaar geleden was het ras bijna uitgestorven; met een handjevol katten is het ras toen weer opgebouwd.

Outcross bij de German Rex betekent dat een kat gepaard wordt aan een onverwante gladharige kat.

De German Rex is ontstaan uit een vachtmutatie bij een huiskat uit Berlijn.
Net als bij alle andere Rex-rassen is het ras opgebouwd uit dat ene allereerste stamouderdier, deze kat en de nakomelingen dienden steeds te worden uitgekruist aan onverwante gladharige katten om een gezonde populatie op te bouwen.

De ideale outcross-partner voor de German Rex is een huiskat of Europees Korthaar, omdat het type van deze katten het meest lijkt op het type van de German Rex.

Een kitten uit een uitkruising tussen een gekrulde German Rex en een onverwante gladharige kat zal altijd gladharig zijn. Deze gladharige kittens, ook wel hybriden genoemd, dragen één maal het gen voor krulhaar. Wordt een hybride kat gepaard aan een gekrulde German Rex dan is er 50% kans op gekrulde kittens.

©Marianne Gerver
GRX vs CRX
© Marianne Gerver 2014
*GERMAN REX*GESCHIEDENIS*RASSTANDAARD*OUTCROSS*POEZEN*KATERS*KITTENS*
Links
E-mail